Home
Üye Ol
Üye Listesi
Yeni Mesajlar
Yasağı önce kendileri başlattı
Eski 04-03-2009, 02:57   #1 (permalink)
Administrator
 
Kayıt Tarihi: 28-08-07
Yaş: 24
Mesajlar: 513,713
Standart Yasağı önce kendileri başlattı

Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde 19 Mayıs'ta uygulamaya girecek sigara yasağı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunda (TAPDK) 4 ay önce uygulamaya girdi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre sigara yasağına ilişkin 5727 sayılı Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan 21 Ocak'ta bir İç Genelge Yayımladı.

Genelgede Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun ile kişileri tütün ve tütün mamullerinin zararlarından korumak amacıyla sağlık eğitim öğretim ve kültür hizmeti veren yerler ile kapalı spor salonlarında ve toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarında kamu hizmeti yapan kurumların kapalı mekanlarında tütün ve tütün mamullerinin içilmesinin yasaklandığı hatırlatıldı.

Genelgede Kabahatlar Kanununun ilgili maddesinde kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında toplu taşıma araçlarında özel hukuk kişilerine ait olan ve herkesin girebileceği binaların kapalı bölümlerinde tütün mamulü tüketiminin idari para cezasını gerektiren kabahat olarak düzenlendiğine de dikkat çekildi.

Toplumu ve kişileri tütün ürünlerinin zararlarından korumayı amaçlayan Tütün Kontrol Çerçeve Sözleşmesinin de ülkemiz tarafından onaylandığı kaydedilen Genelgede söz konusu sözleşme ile mevcut ve gelecek nesillerin tütün tüketimi ve tütün dumanına maruz kalmasının yıkıcı sonuçlarından korunmasının amaçlandığı vurgulandı.

-KURUM İÇİNDE SİGARA YASAK-

Çalışkan'ın iç genelgesinde daha sonra şu görüşlere yer verildi:

''Görüldüğü üzere tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine yönelik mevzuat ve uluslararası sözleşme hükümlerinde genel olarak kapalı alanlarda ve özellikle kamu kuruluşlarına ait yerlerde tütün kullanımının yasaklanması gerekliliği vurgulanmıştır.

Kurumumuz çalışanlarının sağlığı ruhsal bedensel ve sosyal yönden tam bir iyilik hali hepimiz için son derece önemli ve önceliklidir. Bu anlamda çalışanlarımızı tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve bilhassa sigara içmeyen personelimizi tütün dumanına maruz bırakmamak büyük önem arz etmektedir.

Bu itibarla kurumumuz hizmet binalarının kapalı alanlarında (daha önce tütün ürünlerinin kullanılması için tahsis edilmiş alanlar dahil) tütün ürünleri kullanımı yasaklanmış olup aksi yönde hareket edenlere Kanun hükümlerinde öngörülen müeyyideler uygulanacaktır.''

-2 PERSONELE PARA CEZASI-

Bu arada TAPDK Başkanının İç Genelgesinin ardından kurum içinde sigara içen 2 personele 50'şer YTL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.
Bu cezaların ilgili şahısların maaşlarından kesilerek tahsil edildiği belirlendi.

Kurum yetkilileri idari para cezasının Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesine göre kesildiğini ve yine aynı Kanun hükümleri uyarınca Merkezi Yönetim Bütçesine gelir kaydedilerek Merkez Saymanlığına aktarıldığını bildirdi.

Bu arada yasak nedeniyle Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunda bütün katlara ''Bu binanın kapalı alanlarında tütün mamullerinin tüketimi yasaktır'' şeklinde uyarı yazıları asıldı.
AA
Jumanji kişi çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Yasağı önce kendileri başlattı


Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde 19 Mayıs'ta uygulamaya girecek sigara yasağı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunda (TAPDK) 4 ay önce uygulamaya girdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre sigara yasağına ...

Etiketler :



Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

 
Konu araçları
Gösterim Modları

Gönderi Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies are Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
ÖNCE (ÖNCE nedir? - ÖNCE anlamı) Jumanji Cep-x Sözlük 0 05-08-2008 18:08
MİLATTAN ÖNCE (MİLATTAN ÖNCE nedir? - MİLATTAN ÖNCE anlamı) Jumanji Cep-x Sözlük 0 05-08-2008 16:30
BİR AN ÖNCE (BİR AN ÖNCE nedir? - BİR AN ÖNCE anlamı) Jumanji Cep-x Sözlük 0 04-08-2008 14:57
Yasağı önce kendileri başlattı Jumanji Güncel Haberler 0 04-05-2008 11:00
Sadece kendileri değil reklamları da konuşulacak Jumanji Güncel Haberler 0 23-02-2008 04:31


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 20:44 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Designed by:Designed by: vbdesigns.devbdesigns.de 
- video izle - modifiye - sözlük - resim - otomobil - program indir - sormatik - sağlık